Het ontstaan van de naam: Otterstone

In de rasbeschrijving van de Border Terrier staat dat ze een hoofd horen te hebben als van een Otter. Daarnaast is Otterburn een plaatsje in het Border district in Engeland, het gebied waar ze oorspronkelijk vandaan komen.

Een aantal hondennamen en kennelnamen kun je ook  terugvinden op de kaart in dat gebied. Het “stone” gedeelte slaat op Sjors en mij. Sjors is van de kennel ‘of the Precious Stone’, en aangezien ik  een molenaarsdochter ben, en voor mijn huisdeur en molensteen heb. Dus hebben Sjors en ik allebei “stone” in onze roots. Na wat gepuzzel en gedenk is dus Otterstone ontstaan.

Het eerste nestje “Otterstone” is inmiddels een feit. Met mijn onverwachte Duitse import teefje Tilly is het eerste Otterstone nestje geboren op 5 juni 2006.
Op 21 november 2007 is het eerste nestje van stammoeder Faya geboren. De eerste generatie, nest A. Op 25 januari 2009 is het tweede nestje van Faya geboren, nest B. Met Kiki's 1e nest in januari 2010 is de tweede generatie geboren, nest C. Faya heeft in april 2010 haar 3e en laatste nestje gehad, nest D.

Op 27 februari 2012 is het eerste nest van Jenna geboren, nest E. Op 17 maart is het tweede nest van Kiki geboren, nest F.