Sjors in memoriam

 

Ned. & Int. Kamp. Showoff Sjors of the Precious Stone, NVK'09 Belg. Kamp., UV'03, G&G1, WHC I en II 

Geboren: 27-12-2000   Overleden 22-10-2015
NHSB: 2336352
Vader: Working Class Hero of Mac Oaks Pride
Moeder: Kamp. Happy Harvest of the Precious Stone


Op 27 december 2000 is Sjors geboren bij kennel “of the Precious Stone” bij Desiree Romijn. Op 29-03-2001 heb ik mijn kereltje opgehaald en hebben we samen ondertussen veel beleefd en gedaan. Sjors en ik zijn begonnen met de gehoorzaamheid bij KC Culemborg en hebben aardig wat cursussen gelopen. Sjors (was) erg goed in de gehoorzaamheid, en zo hebben we in 2003 ons officiële Cynophilla examen G&G1 gehaald. We hebben ook een jaar meegelopen met landelijk G&G wedstrijden, en wisten toen genoeg punten te verzamelen om mee te mogen doen op het Nederlands Kampioenschap. Best een hele prestatie voor een Terrier, die volgens mij nog niet veel geëvenaard is. Na een tijd ging de “fun” er een beetje af, en ben ik andere activiteiten met Sjors gaan doen. Zo hebben we een paar seizoenen flyball gedaan, en was hij een kei in het hekjes nemen, maar we kregen hem niet geleerd om de bal goed te vangen. Dus zijn we opzoek gegaan naar wat anders. We hebben een paar cursussen Doggy Dance gedaan, en alhoewel het best aardig ging konden we niet onze ‘draai’ vinden, en kostte het te veel tijd om goed te oefenen. Ook waren we ondertussen beland bij de Werkende Terrier een vereniging waar de honden en bazen getraind worden op het oorspronkelijk werk eigenschappen van terriers. We hebben hier veel geleerd, en het belangrijke we vonden het alle twee geweldig. In 2004 is Sjors geslaagd voor zijn WHC 1 en 2 (WHC is WerkHondenCertificaat). Daarmee is hij de eerste Border die alle twee de certificaten op zak heeft. Sjors gaat ook graag met mij mee naar mijn Oma in het verpleeghuis, hij laat zich graag aanhalen door Oma en alle andere aanwezigen. Uiteindelijk zijn we nu bezig met behendigheid of agility. Hier zijn we nu nog steeds lekker druk mee en hebben we er alle twee heel veel plezier in. Inmiddels lopen we wedstrijden, en na een succesvol  jaar in 2005 lopen we nu in de B1 small.

Tussen al die sportieve activiteiten door zijn we ook regelmatig op shows in binnen en buitenland geweest. Voor een overzicht van de shows die we bezocht hebben kunt u kijken bij shows. Ondertussen mag hij zich Nederlands, Belgisch en Internationaal kampioen noemen. Iets waar ik bijzonder trots op ben. Sjors is over het jaar 2005 Top Border van de Nederlandse Border Terrier Club geworden.

Sjors begint al behoorlijk grijs te worden, maar verder gaat het uitstekend met hem. Sinds eind 2008 zijn Sjors en ik niet meer fanatiek in de behendigheid. In 2009 is hij weer een aantal keer mee geweest naar de shows. Hij vond het leuk om weer mee te gaan, en hij mag zich nu ook Nederlands Veteraankampioen noemen.

Voor zijn stamboom klik hier.
Voor Nederlands kampioen klik hier.
Voor Belgisch kampioen klik hier.
Voor Internationaal kampioen klik hier.

Een zeer veelzijdige hond, mijn Sjors.

22 oktober 2015 is Sjors overleden.

Showoff Sjors of the Precious Stone
27-12-2000 - 22-10-2015

Het spannende gevoel bijna 15 jaar geleden. Je eerste hond halen bij de fokker. De eerste wandelingen met je pup. Allemaal nieuwe ervaringen, zo heel veel verschillende ervaringen. Zo heel veel geleerd. Zo heel veel gedaan en genoten.
Dan vanavond de laatste wandeling, de laatste aai, en de laatste ervaring.

Dag lieve Sjors, bedankt voor alles wat je me gegeven hebt.

 

Sample Image Sample Image