Jenna nest H (23-12-2013)

Otterstone Boya Bojenna       X    Caracole Du Bois Caiman

       

 

 

Dinsdag 18-2, de pups zijn 8 weken en gaan naar de nieuwe baasjes. Ze hebben nog een aantal ervaringen opgedaan, ze zijn aan de riem geweest, met de auto mee en o.a. naar de plantage kipjes en cavia's bekijken. Ze spelen heel graag buiten, en vinden het prachtig om te tuinieren.

Alle 7 op een rij

 

vlnr, Dobby, Bobbie, Him, Colin, Lotje, Cato, Max

 

 

reu 1

 

reu 2

 

reu 3

 

reu 4

 

teef 1

 

teef 2

 

teef 3

 

Nest GH week 7en8 nieuwe doosjes: http://youtu.be/dYMxnAXLMuM
Nest GH week 7en8 in de tuin spelen: http://youtu.be/sLyg05T3TCo
Nest H week 7en8 in de zandbak: http://youtu.be/kDoMJUYrLfQ
Nest H week 7en8 over de balk:  http://youtu.be/OZBjyqutD0c

 

Donderdag 6-2, de pups zijn ondertussen 6 weken en een beetje. Het gaat nog steeds allemaal super goed. Ik geniet heerlijk van de bende van 12. Het spelen gaat steeds langer en heftiger, en ze gaan er ook steeds meer geluid bij produceren. Ook hebben ze ondertussen 3 mandjes om in te slapen. Sinds eind vorige week gaan ze bij droog en niet al te koud weer lekker naar buiten. Ze vonden het meteen erg leuk buiten. Je hebt veel grip op de tegels, dus het rennen wordt goed geoefend. Tevens doen ze erg hard hun best om mij te helpen met het snoeien van de struikjes. Ook eten we als het even kan buiten, zodat ze gelijk buiten poepen en plassen. Ze zijn ondertussen ook ge-ent en gechipt.

Reu 1 = Hemi Herminio                            Reu 2 = Hardy Hardwin

 

Reu 3 = Harlan Hariman                        Reu 4 = Hadar Halldor

  

Teef 1 = Hunya Hudumia                      Teef 2 = Hena Hediva

  

Teef 3 = Hava Hanifah                              samen in een doosje

 

 

 

De filmpjes: er staan er ook 3 bij nest G

Nest GH W6 Rennen tuin 1: http://youtu.be/PRgTMcefdWE
Nest GH W6 Rennen tuin andere kant: http://youtu.be/nYr2QCBJQ1g
Nest GH W6 Struikje snoeien: http://youtu.be/lL818ZNuGIw

 

Woensdag 29-1, de pups zijn nu 5 weken. Ze hebben het rennetje erbij en lopen samen met de pups van Kiki. Met z'n 12-en hebben ze een hoop lol en het is een genot om naar te kijken. Ze spelen heerlijk, en slapen met z'n allen bij elkaar. Er wordt heel af en toe nog een slokje gedaan bij Jenna, maar het meest eten ze pap, vlees en geweekte brokjes.

 

een paar filmpjes, de ander staan bij nest G - Kiki's pups

Nest G H W5 wij spelen: http://youtu.be/YlhJO2sYCZE
Nest G H W5 wij spelen nog meer: http://youtu.be/-NjfZGecTds
Nest G H W5 wij slapen: http://youtu.be/-qaZ3Tdpiyw

 

 

Woensdag 15-1-2014, de pups zijn al weer 3 weken (en 2 dagen). Ook hier komt er steeds meer actie in de werpkist. Deze pups zijn ook wat luidruchtiger dan Kiki’s kroost. Ook hier wat blafjes en grommetjes. Meer interactie tussen de pups. Hier wordt niet zo omgekeken naar de kleine speelgoedjes. Hebben vandaag hun eerste papje op. Ze vonden het erg lekker, en ze hebben er een grote kliederboel van gemaakt. Jenna heeft ze heel ijverig weer allemaal schoon gepoetst. Daar was ze wel even mee bezig met 7 smeerpoetsjes.  Een klein, helaas wat donker, filmpje ervan. Tijdens het verschonen van de kist gaan de pups even in de wasmand, zodat ik rustig kan werken en we niet alle pups overal vandaan hoeft te halen. Ze gaan er gewoon lekker bij slapen.

Pap eten: http://youtu.be/_KoGAUXqj4s
Filmpje van het “spelen” : http://youtu.be/wgO9KONLJPU

 

 

 

reu 1 en 2, daaronder 3 en 4, dan teef 1 en 2, dan teef 3 en een zoekplaatje

 

 

 

 

 

Woensdag 8-1-2014, de pups zijn 2 weken ( en 2 dagen) Het gaat uitstekend met ze. Ze groeien goed, worden liefdevol door Jenna verzorgd. Bij alle pups zijn de oogjes open. Ook proberen ze zo nu en dan te staan en te lopen, al valt dat nog niet mee.

Filmpje NH week 2 drinken:  http://youtu.be/_CnVKv7NehU

Fimpje NH week 2 waar is mama nou: http://youtu.be/7PrwN9k-GfI

foto's beginnen met reu1 en 2, daaronder 3 en 4, dan teefjes 1 en 2 en als laatste teefje 3

 

 

 

 

 

 

Woensdag 1-1-2014, een filmpje:  http://youtu.be/NfbzQxhbgf8

 

Dinsdag 31-12-2013, pups 1 week

Het gaat goed met het 7-tal van Jenna. Er wordt gegroeid, ze liggen lekker tevreden in de kist en worden uitstekend verzorgd door Jenna.

 

 

            reu 2                                                        reu 3

 

             reu 4                                                     teef 1

 

             teef 2                                                   teef 3

  

Maandag 23 december 2013

Op deze dag zijn de pups van Jenna en Colin geboren. Het zijn maarliefst 7 pups. 4 reuen en 3 teven. De pups hebben verschillende gewichten, en zijn verschillend in kleur. Reu 1, blue and tan, 161 gram. Reu 2, grizzle, 237 gram. Reu 3, roodachtig grizzle, 217 gram. Reu 4, donker grizzle, 243 gram. Teef 1, donker grizzle, 186 gram. Teef 2, roodachtig grizzle, 207 gram. Teef 3, donker grizzle, 226 gram.  Moeder en kids maken het prima, en liggen tevreden in de werpkist. Jenna is weer een liefdevolle moeder, die de pups blinkend schoon houdt.

 

 

 

 

 

 

Donderdag 19 december

De dames zijn nu 8 weken drachtig. De buiken zijn goed geroeid, en de laadste loodjes gaan in. Jenna is erg dik, en draagt de puppen ook wat meer aan de zijkant. Haar buikje staat nu heel strak. Ze eet elke keer kleine beetjes, loopt langzamer, en springen lukt helemaal niet meer. Ze heeft er ondertussen wel last van.

Vrijdag 6 december

Jenna is nu 6 weken drachtig. Haar buik is goed aan het groeien. Jenna krijgt er ondertussen een klein beetje hinder van. Het op de bank springen wordt wat lastiger en ze wordt ook wat rustiger. 

 

 

Maandag 25 november

De buikjes van Kiki en van Jenna zijn lekker aan het groeien. We hebben geen echo gemaakt, maar je kan nu wel zien dat ze drachtig zijn. Ze zijn nu ruim 4,5 week, bijna 5 weken. Kiki is gespierder dan Jenna, dus bij Jenna zie je al wat meer van het buikje, maar bij alle twee worden de buikjes groter. Heb er een paar foto’tjes van gemaakt, en voor het geoefende oog zal het wat beter te zien zijn, maar als je goed kijkt zie je bij alle twee opvulling. Op naar de volgende fase.

 

Donderdag 24 oktober 2013

Jenna ( Otterstone Boya Bojenna ) is op 24 oktober gedekt door Colin (Caracole Du Bois Caïman, JW’08). Jenna moest even wennen aan deze vrolijk heer die meteen van start wilde, maar na zijn verleidingspogingen ging ze toch overstag.

Colin geniet van het leven met zijn Border dames en zijn baasjes. Lekker door de tuin racen en spelen met zijn dames, of met zijn meest favoriete bal, een hockey bal!. Thuis wordt hij ook wel het Prinsje genoemd.

We laten de natuur zijn werk doen en hopen op leuke gezonde Bordertjes.

  

Zijn stamboom ziet er als volgt uit:

 

 

Devil in Disguise van de Ossekoele

Ch. Irton Virtuoso

Ch. Otterkin Lyricist

Ch. Raeburnfoot Isla At Irton

Ch. Felicity Lyss van de Ossekoele

Show Some Respect of Mac Oaks Pride

Ch. Remih van de Ossekoele

Tell A Tale Du Bois Caïman

Malice Bleue Paparazzi

Foxforest Abracadabra

Malice Bleue Morgane de Toi

Only Olivia of The Precious Stone at Bois Caïman

Ch. Irton Virtuoso

Happy Harvest of the Precious Stone