Kiki nest I (15-08-2014)

   Otterstone Aki Akike       X  Showoff Sjors of the Precious Stone

  

 

 


14-10-2014, Rakker, Roos en Sjors (jr) zijn naar de nieuwe baasjes. Als afsluiting nog een foto van het verrassingskwartet op een rij.

 

10-10-2014, Het verrassingsnest is 8 weken. Het is tijd voor de pups om naar de nieuwe baasjes te gaan. Het blauwe teefje blijft bij mij! Het was een heel bijzonder nest, waar ik intens van genoten heb. De laatste weken hebben ze nog van alles geleerd en gedaan. Ze hebben bij het tuinieren nieuwe werkzaamheden toegevoegd, namelijk het uitgraven van de plantenbak. Ze hebben netjes geposeerd, staand en zittend. Ze zijn nog meer met de auto mee geweest, in de “wandelwagen” gezeten, aan de riem geweest, op straat, op het gras, bij kinderen en andere pups op visite geweest, naar de kippetjes wezen kijken, rondje rennen in de zandbak. Heerlijk om allemaal te doen.

Otterstone Ilan Illiam = Rakker

 

Otterstone Iahn Ilyan = Sjors

   

Otterstone Inoa Idonia = Roos

     

Otterstone Ilou Ilone = Leeloo

 

 

NI W78 graafwerkzaamheden : http://youtu.be/qQl5wmeaizk
NI W78 nog meer graven : http://youtu.be/Benn9vbdpN0
NI W78 nog een slokje : http://youtu.be/QrJt2Q0-1Kg
NI W78 onderweg  : http://youtu.be/GZ87xkU8O-E
NI W8 in de zandbak  : http://youtu.be/3NmcuPpjEOI
NI W78 buiten lol : http://youtu.be/ESttdBlyCgs


 

28-09-2014: De tijd vliegt!. De pups zijn al weer 6 weken. Ik geniet super van dit makkelijke nestje. Het is een heerlijk 4-tal. Ze spelen heerlijk binnen en buiten. Vinden het eten fantastisch, gaan makkelijk in de bench. Wat ook zo mooi is, dat Kiki ze ook nog steeds wat melk geeft. Voorheen was dat maar tot 4 weken, nu dus al tot 6! Ook heel bijzonder voor mij, Sjors is veel makkelijker met dit nest. Nog wel onder toezicht, maar hij loopt wel gewoon er tussen. Als ze te opdringerig worden, moppert hij wel, maar niet zo overdreven als bij alle andere nesten. Afgelopen vrijdag zijn ze allen geënt, en gezond verklaart door de dierenarts. 


  

Boven de reutjes, onder de teefjes

Buiten rennen: http://youtu.be/ef5J2GuI6ho
Helpen tuinieren: http://youtu.be/1wxIlpOwq9A
Buiten spelen: http://youtu.be/d27Zr5R1Kwc
Buiten eten: http://youtu.be/Pn2Tj736ddI

 

14-09-2014, vier weken: Ze hebben veel nieuwe dingen geleerd. Kiki blijft tijdens het voeden nu ook regelmatig staan. Prachtig gezicht hoe de pups hun evenwicht willen bewaren. Ze hebben kennis gemaakt met de pap, en vinden het heerlijk. Dit nest zijn best wel nette eters! Jenna komt ook heel graag met Kiki samen de schaal goed schoon poetsen. Tijdens het verschonen van de werpkist zijn ze een aantal keer in de wasmand geweest. De pups hebben hun (grote) puppy-ren gekregen, en er is al druk geoefend in rennen. Ook al het speelgoed, tunnels en doosje worden onderzocht. Het kranten scheuren hoef je ze ook nooit te leren!. Kortom het gaat heel goed met de pups van Sjors en Kiki.


  

boven de reutjes, en onder de teefjes

Lekker aan de pap: http://youtu.be/rCAqgyqZnP0
Na de pap een lekker toetje van Kiki:  http://youtu.be/zp0h5JMEshg
Lekker in de ren aan het spelen:  http://youtu.be/V602Xwo32QA


07-09-2014, Ruim 3 weken zijn ze al weer. Ze beginnen nu echt een beetje te spelen. Hebben ontdekt hoe leuk het klinkt om zelf geluid te produceren. Sinds zaterdag hebben ze nu de hele werpkist, en er wordt gelijk goed geoefend in het lopen, en op hun manier rennen en springen. Zo mooi om ze te zien ontdekken en uitproberen.

links de teefjes en recht de reutjes.

Spelen: http://youtu.be/4xRC_8RGMyM
Drinken: http://youtu.be/cD4j3xqsmtg


31-08-2014

De pups zijn al weer 2 weken, wat gaat het snel. Het verrassingskwartet groeit enorm goed. Lekkere dikkertjes zijn het geworden. Zo mooi om te zien, de eerste stapjes, en er komen wat meer blafjes en geluidjes uit de kist. Alle oogjes zijn open gegaan. Ze liggen heerlijk tevreden en ontspannen in de werpkist. Kiki is nog steeds zorgzaam, en zit op 1 foto heel (on)charmant met de voorbenen wijd zodat de pups er goed bij kunnen. Eerst de teefjes, en daaronder de reutjes.

 

 

   

Drinken http://youtu.be/JeBeQzo_5lo
Actie: http://youtu.be/t4qD15UqlJo

 

24-08-2014

Het gaat erg goed met het verrassingskwartet. Kiki verzorgd ze erg goed. Ze groeien als kool en liggen heerlijk tevreden uit te buiken.

      Boven de reutjes en onder de teefjes

 

filmpje van het kwartet aan het drinken: http://youtu.be/jCqeuKyoyz0


15-08-2014

Het verrassing nest van Sjors en Kiki is op vrijdag 15 augustus geboren.
De bevalling ging goed, en Kiki is weer een goed moedertje voor haar kroost van 4 pups.
Het zijn 2 reutjes en 2 teefjes. 2 blue and tan, en 2 grizzle and tan. We hebben een grizzle teefje (192 g) een blauw teefje  (184 g) een grizzle reutje (182 g) en een blauw reutje ( 186 g). We hoeven dus geen rekening te houden met borstvlekken oid deze zijn makkelijk uit elkaar te houden.
Het gaat super goed met het 4-tal en met Kiki, ze zijn al lekker gegroeid van de rijkelijk aanwezige melk.

 

 

 

27 juli, Kiki is nu 6 weken drachtig. Ze maakt het prima, en heeft een beschaafd buikje.

Vrijdag de 13 de juni 2014, vonden Sjors en Kiki een uitgelezen dag om samen stiekem voor nakomelingen te zorgen. Dit was absoluut niet de bedoeling en zeker ook niet gepland. De oude grijze man van 13,5 jaar heeft op de een of andere manier Kiki gedekt terwijl hij in de bench zat. Het is mij nog steeds een raadsel hoe ze het samen voor elkaar gekregen hebben, maar op de echo van zaterdag 19 juli bleek ze toch echt drachtig.

Ze is ongeveer half augustus uitgerekend.

Het ondeugende koppel: